25 g Smør eller margarine
1 ts Sukker
2 ½ dl Mælk
400 g Hvedemel
25 g Gær
Snask:
100 g Smør eller margarine
1/4 ts Stødt kardemomme
3 spsk Sukker
Fyld:
Orangemarmelade
20 g Hakkede mandler
25 g Smør eller margarine
4 spsk Sukker
Smør og mælk lunes; gæren udrøres heri. Sukker og mel tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 30 minutter. Snasket røres godt og slås
ind i gærdejen. Dejen formes i 32 lige store boller. En fordybning laves i hver bolle, 1 tsk orangemarmelade fyldes i. Hullet lukkes igen over fyldet. Bollerne vendes i smeltet smør og
derefter i hakkede mandler og sukker. Lægges i en smurt bradepande, og efterhæver ca. 15 minutter. Bagetid: Ca. 20 minutter ved 200°. Sæt en ekstra bageplade under, da mandler og sukker let
brænder på og løber over.
Kilde: Politikens “Vi bager” anno 1969.