Kategorier

Festlig kagemand

50 g gær
2 dl mælk
2 æg
100 g smør eller margarine
100 g sukker
500 g hvedemel

Remonce:
100 g smør eller margarine
100 g mørk farin

Pynt:
glasur
forskelligt slik

Lun mælken og rør gæren ud i den lune væde. Pisk æg og blødgjort fedtstof i. Bland sukker og melet i og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i 20 minutter. Del dejen i tre dele – to store og

en mindre. Rul de største stykker ud ca. 20*40 cm og den mindste del ca. 20*25 cm. Rør remonce sammen af fedtstof og farin og fordel det på dejstykkerne. Rul dem sammen som til roulade. Brug

den mindste del til hovede og de to andre dele som overkrop og arme samt underkrop og ben. Efterhæv kagenmanden 20 minutter. Pensl med æg og bag kagemanden ca. 20 minutter ved 200 grader. Lad

kagen svale af på en rist. Rør glasur af flormelis og vand og farv det evt. med frugtfarve. Pynt kagen med glasur og forskelligt slik.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.