Kategorier

Ferskentærte

2 plader butterdej
4-6 meget modne ferskener
3-6 spsk sukker
en håndfuld hindbær, ribs eller andre fine bær

Lav evt. creme til tærten:
2 dl piskefløde
2 æggeblommer
1 æggehvide
1 tsk maizenamel
3 spsk sukker

Læg dejen til optøning og hæld kogende vand over ferskenerne.
Læg dejpladerne oven på hinanden og rul dem tyndt ud.
Lad dejen hvile mindst 10 min., før dejen lægges i en tærteform.
Træk huden af ferskenerne og skær dem i både ind mod stenen.
Læg dem i tærteformen, drys med sukker og bær og bag tærten ca. 30 min. ved 200º.
Fløden piskes sammen med æggeblommerne. Æggehvider, mel og sukker piskes i massen, der hældes i tærteformen, før frugterne lægges i bunden.
Denne creme stivner under bagning.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.