14-16 stk
Dej:
350 g mel
125 g smør
50 g gær
1 ½ dl mælk
1 æg
1/4 tsk salt
1 spsk sukker
Fyld:
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
3 tsk maizena
2 ½ dl mælk
1 dl smuttede, hakkede mandler
Pynt:
2 spsk smeltet smør
2-3 spsk sukker
Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Rør gæren glat med lidt af den lune mælk og hæld det i fadet sammen med resten af mælken. Pisk æg med salt og sukker og kom det i.
Rør dejen er smidig og glat. Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Til fyldet piskes æg, sukker og vanillesukker sammen og tilsættes maizena. Mælken varmes til kogepunktet
og hældes i under omrøring. Det hele hældes tilbage i gryden og varmes til kogepunktet, mens der piskes. Rør mandlerne i og afkøl cremen. Ælt dejen let igennem, rul den ud og skær den i 14-16
stykker. Læg 1 spsk creme på hvert stykke og fold dejen sammen om fyldet. Tryk kanterne til og sæt bollerne med sammenføjningen nedad på plade med bagepapir. Efterhæver til dobbelt størrelse.
Pensles med vand. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225 grader i ca 20 min. Afkøles lidt før de pensles med smeltet smør og vendes i sukker.