Kategorier

Rimboboller

ca. 35 stk.

50 g gær
50 g smør
2 dl kold mælk
3 spsk sukker
150 g blødt smør
2 tsk vanillesukker
1 spsk sukker
1/4 tsk salt
1 æg
ca 9 dl hvedemel
35 muffinsforme af papir
1 æg til pensling

Smuldr gæren ned i en skål. Hæld mælken i og rør til gæren er opløst. Rør fedtstoffet smidigt, tilsæt sukker, salt, æg, gærblandingen samt 7 dl af hvedemelet. Arbejd det hele sammen til en smidig dej og tilsæt mere mel til dejen bliver rigtig fast. Lad dejen hvile i 10 min under et klæde. Rør fedtstof, sukker og vanillesukker sammen til fyldet. Læg dejen ud på et melet bagebord. Rul den ud med let hånd til en firkant på ca 36 * 36 cm. Skær dejen ud i firkanter, 6 * 6 cm. Læg en klat af fyld på hver bid, buk hjørnerne over fyldet og tryk dem let til. Sæt muffinsformene ud på 2 plader. Læg bollerne i formene og lad dem hæve under et klæde i ½ time. Pisk ægget sammen og pensl bollerne forsigtigt, men omhyggeligt. Bag dem ved 250 grader på nederste rille i 7-8 min til de er blevet gyldne.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.