Kategorier

Fastelavnsboller

(10-12 stk)

3 dl kold mælk
50 g gær
ca. 450 g mel
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk kardemomme
200 g koldt smør

æble- eller sveske- eller abrikosmos
50 g marcipan æltet med
2 tsk æggehvide og
3 spsk flormelis eller
færdig kagecreme

Opløs gær, salt og sukker i mælken, Tilsæt kardemomme og en tredjedel af melet og pisk i nogle minutter. Tilsæt gradvist resten af melet og ælt dejen igennem til den er blød, men ikke klistret. Hviler 10 min.
Rul dejen ud i en firkant (40×50 cm) på et meldrysset bord. Dæk to tredjedele af dejen med halvdelen af smørret i tynde skiver. Vent til smørret er blevet smidigt, fold salt og peber den udækkede tredjedel ind over den midterste tredjedel og derefter en gang til. Læg dejen i køleskabet og vent 10-15 min. Rul dejen ud endnu en gang og gentag processen med resten af smørret og udrulning.
Lad dejen hvile 10-15 min., og rul derefter ud i 1 cm tykkelse. Skær firkanter, der måler ca. 11×11 cm. Læg 1-2 tsk fyld på hver firkant. Firkanterne lukkes og klemmes grundigt til. De vendes, Pensles og lægges på pladen til efterhævning.
Bages ved 225º i ca. 13 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.