Kategorier

Familiens hyggegryde

4 pers.

1 stor kylling, evt. frossen og optøet, delt i 6 – 8 stk.
2 spsk smør
3 dl vand
1 dåse tomater
3 – 4 spsk tomatpuré
1 hønsebouillonterning
250 g champignoner
10 – 12 små løg
2 spsk mel
1 dl rød eller hvidvin
2 dl piskefløde
salt
peber
evt. hvidløg
babymajs

Kyllingstykkerne brunes i en stegepande og lægges efterhånden over i en gryde. Panden koges af med vand, dåsetomater, tomatpuré og 1 hønsebouillonterning og hældes over kyllingstykkerne, der småsteger under låg i 20 min. Imens småsteger på panden i lidt smør champignoner i skiver med de små løg, herover drysses mel, og der spædes med vin og fløde og krydres med salt og peber. Det koger i 5 min og hældes over kyllingstykkerne, der nu småsimrer videre i ca. 30 min. Babymajs kommes i gryden og koger med nogle min. Retten smages til og serveres med salat og løse ris.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.