Kategorier

Engelsk julekage

275 g hvedemel
1 tsk krydderi bagepulver
½ tsk reven muskatnød
250 g smør
250 g brun farin
1 citron
1 spsk sirup
5 store æg
75 g fintrevne mandler
350 g korender
350 g rosiner
125 g coktailbær
75 g syltede appelsinskal
50 g mandler
500 g rå marcipan
500 g flormelis
1 æg
2 tsk citronsaft
1 lille glas ribsgelé

Glasur:
2 æggehvider
500 g flormelis
1 tsk citronsaft

Sigt melet med krydderibagepulver og reven muskatnød. Riv citronskallen. Rør sukker og smør blødt og luftigt, tilsæt citronskal og sirup. Pisk æggene i, et ad gangen, skiftevis med melet. Del de hele mandler i to, hak cocktailbærrene groft. Rør de revne og splittede mandler, samt frugterne i dejen. Hæld dejen i en smurt, raspstrøet springform. Glat overfladen.

Bag kagen i en varm ovn ved 150 grader i 3 timer. Prøv med en kødpind, om den er gennembagt. Den skal måske have en hel time til. Lad den stå og køle af i 10 min, hvorefter den vendes ud på en bagerist.

Ælt marcipanen med 500 g siget flormelis, 1 æg og 2 tsk citronsaft. Rør ribsgeleen lind og smør den ud over den kolde kage – også på siden. Del marcipanen i to lige store dele. Den ene rulles ud til en stor cirkel, der kan dække kagen. Den anden halvdel rulles ud til to bred bånd, der hver kan dække halvdelen af kagens side. Pres kanterne godt til. Skær evt. overflødigt marcipan fra. Lad kagen stå og tørre et døgn eller to, før den glaseres.

Pisk æggehviderne næsten stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Pisk godt mellem hver gang, indtil æggehviderne er tørre, blanke og så stive, at de kan trækkes op i spidser. Pisk citronsaft i. Bred glasuren ud over kagen og træk den op, så det ligner snetoppe. Den kan evt. pyntes.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.