Kategorier

Den gode julekage

Der er ikke noget bedre end en dejlig kage med masser af fyld – den smager herligt, og den holder sig frisk i lang tid. Kagen er inspireret af den engelske julekage, men jeg har ændret den lidt til danske mål og smag.

225 g smør
225 g sukker
6 æg
reven skal og saft af 1 appelsin
425 g mel
1 tsk bagepulver
1 dl rom

Fyld:
100 g rosiner
125 g korender
100 g hakkede dadler
75 g hakkede valnødder
50 g sukat
50 g pomeranskal
50 g cocktailbær
3 spsk mel

Rør fedtstof og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Rør godt efter hvert. Tilsæt appelsinskal – og saft. Bland mel og bagepulver og rør det i sammen med rommen.

Bland alt fyldet med de 3 spsk mel og bland det i dejen. Kom dejen i en smurt springform og pynt med nogle hele valnødder. Bag kagen 1 – 1 1/4 time ved 175 grader. Lad kagen afkøle på en bagerist. Kagen er fryseegnet.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>