Kategorier

Druesorbet med chokoladedruer

(6 personer)

500 g blå druer
125 g sukker
1½ dl vand
saft af 1 citron
1 æggehvide
1 spsk flormelis

500 g grønne druer
125 g sukker
1½ dl vand
saft af 1 citron
1 æggehvide
1 spsk flormelis

druer dyppet i smeltet hvid chokolade

Blend druerne kort, hæld massen i en si, og lad saften løbe af. Der skal blive 3 dl saft, smid resten væk.
Kog sukker og vand i 3 minutter, bland med druesaft og smag til med citronsaft. Afkøl blandingen og frys den til snesjap konsistens i en ismaskine. Pisk æggehviden næsten stiv, tilsæt flormelis og pisk videre til en stiv marengsmasse. Bland den i druesjappet og lad maskinen røre videre så marengsmassen bliver jævnt fordelt. Fyld sorbeten i en metalform og lad sorbeten stivne i fryseren natten over. Form derefter kugler. Læg dem på bagepapir og opbevar dem i fryseren.
Gentag processen med den lysegrønne sorbet. Læg nu iskuglerne i forskellige farver i en portionsskål og server med druer dyppet i hvid chokolade.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.