4 personer
5 spsk honning
½ dl olie
3 æg
300 g courgetter
2 tsk stødt kanal
1 tsk stødt nellike
1 tsk revet ingefær
125 g rosiner
nødder efter behag
1 tsk bagepulver
125 g grahamsmel
125 g hvedemel
Tilberedningstid: Totaltid: 85 minutter. Arbejdstid: 25 minutter. Bagetid: 60 minutter. ved 175° C.
Tænd ovnen.
Rør honning og olie sammen og pisk æggene i et ad gangen.
Skyl courgetterne og riv dem på den fine side af rivejernet.
Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
Hæld dejen i en smurt bageform.
Bag kagen midt i ovnen.
Variation: Courgetterne kan erstattes af revne gulerødder.
Tips: Hænger kagen fast i formen så læg et fugtigt viskestykke over og lad den stå lidt.
Servering: Evt. med creme fraiche 18%.
Kilde: Brian Rechnagel Sørensen