Kategorier

English Apple Pie

Dej:
3 dl hvedemel
150 g smør
2 spsk sukker
1 æggeblomme

Fyld:
5 dl æblemos
1 ½ dl rasp
100 g marcipan
50 g smør
2 æg
1 spsk hvedemel
 
Marengs:
3 æggehvider
1 dl sukker

Kom hvedmel, koldt smør i mindre stykker, sukker og æggeblommer i en køkkenmaskine. Rør det til en jævn dej og lad den hvile i 15-30 min. Du kan også røre den i hånden. Tryk dejen ud i en pieform, ca 24 cm i diameter. Læg æblemos og rasp lagvis i formen. Riv marcipanen groft, kom den i en køkkenmaskine og tilsæt fedtstoffst. Slå 1 æg samt 1 æggehvide ud i skålen, tilsæt hvedemel. Bland det godt og bred derefter dejen ud over æblemosen. Bages ved 200 grader på nederste rille i ca 30 min, lad den køle. Pisk æggehvider og sukker til marengsen til en tyk dej. Bred eller sprøjt den over pien. Bag pien ved 200 grader i ca 6 min, så marengsen bliver gylden. Server pien let afkølet.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.