tærter 6 personer
250 g mel
125 g smør
½ tsk salt
½ dl koldt vand
1 æggeblomme
Creme:
200 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk majsmel
½ dl citronsaft
1 citron, reven skal af
Til mørdejen smuldres smørret med let hånd i melet. Saltet blandes i, og dejen samles hurtig med koldt vand og æggeblommen. Dejen må ikke bearbejdes for meget da den så bliver tung og løber ned af formens sider. Dejen pakkes ned i en aluform og lægges i køleskabet i ca 1 time, hvorefter en tærteform med løs bund (28-30 cm diam.) smørres, dejen rulles ud med lidt mel på bordet i ca 4 mm tykkelse og lægges i formen. Sørg for at dejen trykkes helt op af formens kanter, sættes i en 200° varm ovn i ca 10 min til den er lysebrun
Mens tærtebunden bliver kold, piskes alle ingridienserne til cremen sammen og sættes på varmen. Pisk i cremen, til den jæver let. Sis gennem en sigte. Hæld den afkølede creme i tærtebunden.
Kilde: Henrik Nielsen 2:234/202@fidonet