Main dish, Mexikansk – Personer: 4
500 g hakket oksekød
2 tsk svinefedt
1 stort hakket løg
4 store hakkede tomater
2 friske chili, røde
1 dl tomatpuré
1 pilsner
salt
½ spsk chilisauce eller Jalapeno
grøn peberfrugt til pynt
Lad bønner dryppe af i en sigte. Rens chilierne og skær dem i smalle strimler. Smelt fedtet i en stor gryde og svits løgende, til de er klare. Tilsæt kødet og rør i det med en gaffel, til det skiller og skifter farve. Tilsæt tomater, chilistrimler og bønner og bland det godt. Hæld øl og tomatpuré i gryden og smat til med salt. Dæmp varmen og lad retten koge uden låg i 30-45 min. til saucen tykner. Smag til med chilisuuce og pynt med peberfrugt i strimler eller tern. Spis nybagte tortillaer eller lunt grovbrød til.
Kilde: Christian Phillip, 27 Jan 94