Kategorier

Chiligryde med rissalat

Main dish 4 personer

3 dl grønsagsbouillon
2 dl løse ris

Chiligryde:
2 grofthakkede zitauerløg
2 fed hvidløg
25 g smør
500 g hakket magert oksekød
1 frisk chilipeber
1 ds bønner i chilisauce
1 dl vand
1 spsk sød chilisauce
1 tsk groft salt

Dressing:
1½ dl cremefraiche 18%
1 fed hvidløg
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber

Rissalat:
1 grøn peberfrugt i strimler
1 rød peberfrugt i tern
1 dl friskhakket persille

Bring bouillon i kog i en tykbundet gryde og tilsæt risene under omrøring. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i 12 min Tag gryden fra varmen og lad risene trække i 12 min Lad dem køle af.

Chiligryde: Svits løg og hvidløg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt kødet og svits det med, til det smuldrer og har skifet farve. Flæg chilipeberen på langs, og fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (2 tsk i alt) og tilsæt den sammen med de øvrige engredienser. Lad chiligryden koge ved svag varme og under låg i ca 10 min.

Dressing: Rør cremefraiche sammen med hvidløg, salt og peber og smag dressingen til.

Rissalat: Bland de afkølede ris med peberfrugt og persille og anret dem i en salatskål.

Server dressingen til.

Tip: Chiligryde kan serveres med taco-skaller.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.