Kategorier

Caribiske kyllingelår med karry og mango

4 personer

Kokosmælk:
50 g reven kokosnød,
tørret eller frisk
1½ dl mælk

Kyllingelår:
12 kyllingelår
salt, peber og mel
stærk madraskarry
70 g smør
1½ dl kokosmælk
1½ dl hønsebouillon
2 faste mangoer

Tilbehør:
løse ris (gerne basmati)
kokos- og bananchips

Tips: Kokosmælken kan i en snæver vending erstattes med piskefløde.

Kokosmælk: Overhæld kokoskødet med kogende mælk og lad blandingen trække i 15 minutter. Derefter hældes den i en si, beklædt med tyndt stof. Lad væden dryppe af. Pres kokosmelet godt ud (vrid evt. klædet), kassér det og gem væden.

Kyllingelår: Lav et snit rundt om “ankelen” på hvert kyllingelår. Skær igennem til benet og fjern skind og brusk. Træk de lange flipstiverlignende sener ud – brug fingrene og pincet eller tang. Gnid lårene med salt, peber og karry og vend dem i mel. Brun dem på alle sider i halvdelen af smørret på en pande.

Tør panden med lidt køkkenrulle og smelt resten af smørret i den. Svits en spiseskefuld karry i smørret. Spæd med bouillon og kog saucen op under omrøring.

Skræl mangoerne og skær frugtkødet fra den flade sten i tykke både.

Læg mangostykkerne i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Fordel lårene ovenpå og hæld saucen over. Læg låg eller alufolie over fadet og sæt det i den 200° varme ovn i ca. 35 minutter. Fjern låget 5-10 minutter før endt stegetid.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>