Kategorier

Kyllinge Jambalaya

Kylling, Ris, Hovedret – Personer: 4

1 kylling (1300g)
1 tyk skive skinke
2 store løg
2 skalotteløg
3 hvidløgsfed
200 g aspargeshoveder fra dåse
3 selleriblade
250 g ærter
20 g smør
2 spsk olivenolie
1 hønsekødsbouillonterning
250 g langkornet ris
4 dr Tabasco
1 timiankvist
1 laurbærblad
1 knicspids cayennepeber
persille
salt og peber

Skær kyllingen i 10 stykker. Opløs bouillonterningen i 1 1/4 liter vand. Skær skinken i terninger, rens og snit selleri, løg, skalotteløg og hvidløg i fine skiver. Opvarm smør og 1 spsk. olivenolie i en støbejernsgryde. Kom grøntsagsskiverne i og damp dem et øjeblik. Hæld risen over og lad dem blive gennemsigtige (de bør ikke tage farve). I mellemtiden brunes kyllingestykkerne i 1 spsk. olivenolie på en pande. Hæld bouillonen over risen. Kom kyllingestykkerne, skinken, Cayennepeber, Tabasco, salt og peber, laurbærblad, timiankvist og hakket persille i gryden. Læg låg over og lad det koge 35 min. ved lavt blus uden at røre i gryden. I mellemtiden bælges ærterne og aspargeshovederne afdryppes. Grøntsagerne blancheres i kogende vand og tilsættes retten 10 min. før risen er færdig. Jambalayaen er klar, når al væden er absorberet.

Tilberedningstid: 20 min. Kogetid: 25 min.

Kilde: Fransk blad. Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.