Kategorier

Budin azteca, kyllinge-tortilla-gryde

Mexicansk, fjerkræ 8 personer

18 majstortillas, eller 12 hvedemelstortillas
2½ dl majsolie
9 dl salsa de jitomate
1 kylling (1300 gr)
2 chilipebre, grønne
3 dl cremefraiche
1 løg
225 g cheddarost, mild

Kog kyllingen, udben den og fjern alt skind. Skær chili i strimler, hak løget fint og riv osten. Varm olien op på en stegepande. Steg tortillaerne ca. 30 sek på hver side, hvorefter de lægges til afdrypning på fedtsugende papir og holdes varme til alle er stegt. Tænd for ovnen og varm den op til 180 gr. Bring tomatsaucen i kog. Spred 4 spsk af den varme sauce ud over bunden af et ovnfast fad. Dyp en tredjedel af de stegte tortillas i den varme sauce, en ad gangen, og fordel dem over bunden af fadet. Tortillaerne skal overlappe hinanden, så de alle ligger helt fladt. Øs noget mere tomatsauce over tortillaerne. De skal være helt dækket, også kanterne. Arrangér ca. en tredjedel af kyllingestykkerne oven på tomatsaucen og tortillaerne, derover chilipeber, cremefraiche og hakket løg. Til sidst drysses alt med reven ost.

Kilde: Lars Olesen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>