Kategorier

Braiserede vagtler

4 personer Vildfugle – En ret nem og meget lækker ret

8 vagtler
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 dl hvidvin
2 dl vand
1 terning hønsebouillon
1 spsk Maizena oprørt i lidt vand
100 g skovsvampe eller champignon
lidt smør
peber
3. krydderi
1 dl cremefraiche 9%
1 håndfuld frisk persille
nogle blade frisk basilikum
½ løg
2 fed hvidløg

Vagtlerne renses for resterende fjer og skylles ud- og indvendig. Derefter forberedes fyldet. Persille, basilikum,løg, hvidløg, ½ hønsebouillonterning hakkes fint, gerne i food processor. Blandingen fyldes i vagtlerne. I en stegegryde varmes smør og olie. Vagtlerne brunes let på alle sider, hvidvinen, peber og 3.krydderi tilsættes. Der skrues ned for varmen og vagtlerne får lov at braissere i 40 minutter. 2 dl vand og den anden ½ hønsebouillonterning tilsættes. Der jævnes med Maizena oprørt i en smule vand. Svampene renses, skæres i mindre stykker og steges i nogle minutter i en smule smør. De tilsættes vagtlerne i saucen sammen med creme fraichen.rør godt rundt. Der koges yderligere i nogle minutter. Klar til servering.

Serveres med løskogte ris og salat.

Kilde: Erik Somer

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>