Kategorier

Baronessens kokoskager

Mørdej:
250 g mel
200 g smør
75 g sukker
1 æg

Fyld:
hindbærsyltetøj el. æblemos

Kokosmasse:
4 æggehvider
200 g melis
200 g kokosmel

Til mørdejen hakkes smøret ud i melet – husk at tage lidt fra. Heri blandes sukker og sammenpisket æg, og dejen æltes sammen med evt. resten af melet. Lægges koldt. Linseforme, riflede eller glatte, smøres godt og i hver form klemmes en kugle af dejen ud med melede tommelfingre – det er nemmere end at rulle dejen ud som man gjorde tidligere. I hver form lægges en lille klat syltetøj el. frugtmos og herover kommes kokosdejen: I en skål kommer de æggehvidererne, der ikke er piskede, sukker og kokosmel, og disse tre ting piskes over en gryde med kogende vand, til kokosmassen er hvid og luftig. Kagerne bager på en rist på nederste rille ved 200 grader i ca 15-20 min. Kagerne afsvaler lidt i formen, inden de tages ud af formen.

Er fryseegnet.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>