Kategorier

Chokoladekage med mokka

100 g smør
100 g ren, mørk chokolade
2 dl sukker
3 æggeblommer
2 tsk fint pulveriseret frysetørret kaffe
1½ dl mel (ca. 50 g)
3 stiftpiskede (og jeg gentager: stiftpiskede) æggehvider
smeltet smør til kageformen

Pynt:
flormelis

Hak chokoladen i stykker og smelt den ved svag varme i en stor gryde sammen med fedtstoffet. Tag gryde fra varmen, tilsæt sukker og rør æggeblommer i en ad gangen. Tilsæt pulverkaffe (mal det evt. ekstra fint med en kagerulle) og mel, og vend til sidst de stiftpiskede hvider i. Bag kagen i en smurt, raspdrysset tærteform med løs bund i ca. 25-30 min. ved 175 C. Lad kagen stå til næste dag hvor den drysses med flormelis.

Servering: Server kagen med flødeskum eller (vanille-)is. Kagen hæver ikke og må gerne falde lidt sammen så den virker klæg.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>