Kategorier

Bagt havkat med gorgonzolasauce

Opskrift (4 personer):
600 g. havkatfilet uden skind
4 skiver røget laks
Lidt friskpresset limesaft.
salt og peber.

Sauce:
1 chalotteløg
1 spsk. smør
1 spsk. mel
4 dl. fiskebouillon
1 dl. piskefløde
100 g gorgonzola
2 dl. blandet peberfrugt i tern
frisk dild
salt og peber.

Fremgangsmåde:
Skær havkatten i 4 pæne stykker og lav et vandret snit i stykket,
så der er plads til en skive røget laks.
Drys lidt salt, peber, og friskpresset limesaft på.
Læg havkatten med det røget laks i et smurt ovnfast fad.

Saucen:
Skær løget i små tern og svits det i smørret til det bliver klart.
Rør melet i og tilsæt fiskebouillon og lad det småkoge i 4-5 minutter.
Sæt fisken i en varm ovn ca 200 grader i ca. 10 minutter.
Blancher peberternene og rør den i saucen,
sammen med piskefløden og lad det simre lidt.

Skær gorgonzola i små stykker og rør dem i saucen,
der ikke må koge! Smag til med salt og peber.

Hæld saucen på tallerkenerne og læg fiskestykket i midten,
med frisk dild ovenpå, sever med løse ris og nybagt flûte dertil.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.