Salat 4 personer
100 g valnødder
3 æbler
250 g selleri-toppe
1 citron ( saften )
Dressing:
100 g mayonnaise
1 dl piskefløde
Salt – friskkværnet peber
Salaten har navn efter det berømte Hotel Waldorf Astoria i New-York
Tag nogle hele nøddekerner fra
Til pynt: Hak resten groft.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og riv dem groft. Riv selleritoppene groft. Gem evt. toppe til pynt. Bland ingredienserne med citronsaften. Pisk fløden, kom mayonnaisen i og smag til med salt og peber. Bland dressingen med ingredienserne og stil det koldt. Pynt med nøddekerner og det ydreste af selleritoppene. Salaten er næsten obligatorisk til dyreryg – den kræver en god sauce for ikke at bitterheden i valnødder og selleri forvrænger rødvinens smag
Kilde: Livsglad Mad, Bogans Forlag. John Erik Hansen 02-01-1996.