Der anvendes :
350 gram mørk chokolade
saft og skal af 2 appelsiner
45 gram honning
2 dl. piskefløde
½ dl. Grand Mariner
60 gram blødt usaltet smør
Fremgangsmåde :
1 : Hak chokoladen meget fint. Vask appelsiner og pres saften fra dem. Skær den bitre hvide hinde af appelsinskallen og skær den i meget små tern.
2 : Bring appelsinsaft og -skal samt honning i kog og kog det ind til ca. 5 cl. Hæld derefter fløden på og bring endnu en gang i kog. Tilsæt Grand Mariner. Hæld flødeblandingen over chokoladen under omrøring.
3 : Når massen er ca. 40 grader varm tilsættes det bløde smør. Rør til massen er homogen. Hæld massen i en form beklædt med film og stil den køligt til dagens efter.
4 : Skær den faste trøffel ud i firkanter og overtræk den med mørk chokolade.
Tip : Stykkerne kan eventuel pyntes med ekstra stykker sukkerkogt appelsinskal uden overtræk.