Kategorier

GLØGG

Der anvendes :

gløgg ekstrakt af :
1 hel flaske Brøndums Snaps
1 stang flækket vanille
2 stænger hel kanel
10 hele kardemomme
10 hele nelliker

Desuden anvendes :
Rødvin
Portvin
Brun farin
Mandler
Rosiner

Fremgangsmåde :
Gløgg ekstrakt : Det hele proppes ned i flasken  -  tag dig evt. en enkelt dram først, så du er sikker på, der er plads til krydderierne i flasken. Skal stå og trække i mindst én måned og helst i to. Så start i god tid.

Til den færdige gløgg, anvendes cirka 1 dl af ekstrakten til 1 flaske rødvin. Hertil kommer også et par dl sød portvin samt lidt sukker til den er så sød, som du kan lide den. Så mangler der kun lidt mandler og rosiner  -  og gløgg’en er klar til servering med lune æbleskiver og pebernødder til.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>