Kategorier

Appelsin-surprise

(6 personer)

6 store eller 12 mindre appelsiner
3 æggehvider

3 spsk sukker

3 æggehvider
150 g sukker
mandler til pynt

Appelsinerne vaskes og skæres lidt til i den ene ende, så de kan stå lige. Der skæres et stort låg af hver appelsin, saften presses ud. Den hældes i en skål og sættes i fryseren, hvor den fryses til grødis, rør i den af og til.
Æggehviderne piskes til tykt skum, sukker blandes i, og massen røres i den halvfrosne saft. Det hele blandes godt sammen og fordeles i de udhulede appelsiner, der stilles i en aluform eller flad plasticskål og fryses. De kan fryses i flere måneder, hvis det passer Dem.
Æggehviderne piskes meget stive, inden halvdelen af sukkeret piskes i. Når marengsen er blank og stiv, røres resten af sukkeret i med en ske og sættes som toppe på hver frossen appelsin, der sættes i en ovnfast fad og drysses med lid hakkede mandler. Fadet sættes straks ind i midten af ovnen ved 240º i ca. 6-8 min. Når marengsen begynder at blive gyldenbrun, er appelsinerne parate til servering.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>