5-6 personer
Dej af:
175 g smør
150 g sukker
2 spsk vanillesukker
3 æggeblommer
250 g mel
2½ tsk bagepulver
5 spsk mælk
Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede nøddekerner
600 g tynde rabarber
2½ dl piskefløde
Smør, sukker, vanillesukker og æggeblommer røres godt. Mel blandet med bagepulver røres forsigtigt i sammen med mælken. Dejen kommes i en godt smurt lille bradepande (24 x 30) og glattes ud. Æggehviderne piskes stive, og sukkeret piskes i lidt ad gangen, og blandingen piskes helt stiv. Rabarberne skylles og tørres, og snittes i ca. 1 cm store stykker. Disse vendes forsigtigt i marengsen sammen med nøddekernerne. Marengsen fordeles over dejen, og kagen bages ca. 45 min. ved 200 grader.
Servering: Lun med iskold flødeskum eller cremefraiche eller is.
Kilde: Århus Stiftstidendes madtillæg, Jytte Nielsen