Kategorier

Agurker med krydderurter på honningbrød

Grøntsager, vegetar – 4 personer

2 agurker
1½ tsk salt
1 dl hakkede friske krydderurter: f.eks. oregano, mynte, citronmelisse og timian
1 dl cremefraiche
peber
2 skiver toastbrød
2 skiver rugbrød med kerner
1 spsk honning, f.eks. Acacie
8 salatblade, f.eks. Lollo Bionda

Agurkerne flækkes på langs, kernerne skrabes ud og de skæres i ca. ½ cm tykke både. Lægges i et dørslag i lag med salt og krydderurterne. Der lægges en tallerken ovenpå og evt. Noget tungt til at presse. Agurkerne ligger i pres i køleskab, 2-4 timer eller natten over. Cremefraichen smages til med peber og vendes i agurkerne. Brødet ristes på en brødrister, smøres med et tyndt lag honning og skæres ud i trekanteren. Agurkeblandingen lægges på brødet og der pyntes med friske krydderblade. Brødskiverne lægges ovenpå salatbladene.

Tips: Retten bruges som forret, som en del af frokostbordet eller til eftermiddagsteen.

Tilberedningstid: Uden trækketid, 20 min. heraf arbejdstid: 20 min

Energi pr. pers: 1410 kilojoule (340 kcal)

Energifordeling: protein 11% – 9 g

Kulhydrat: 71% – 59 g

Fedt: 18% – 7 g

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.