Forret, Æg – personer: 4
4 æg
1 dåse asparges (225 g)
2 tomater
salatblade
Sauce:
150 g mayonnaise
3 spsk tomatpuré
3 spsk yoghurt naturel
salt
peber
Tabasco
citronsaft
Æggene koges hårde, ca 9 min., afkøles, pilles og halveres. Aspargeserne afdryppes og tomatterne skæres i skiver. Aspargeserne anrettes i en bunke midt på fadet. Tomatskiverne lægges i en krans omkring og æggene lægges herpå. Pynt anretningen med salatblade.
Sauce: Mayonnaisen røres op med tomatpuré og yoghurt og smages til med salt, peber, Tabasco og citronsaft. Saucen hældes på æggene der dog ikke dækkes helt. Resten hældes over aspargesene, og serveres med brød og smør til.
Tips: Husk at asparges og vin ikke forliges. Mineralvand eller øl er at foretrække til denne ret.
Tilberedningstid: Ca 20 min.
Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93