Kategorier

AND (DANSK) LANGTIDSSTEGT

Der anvendes :
1 and på mindst 3000 gram
2 Belle de Boskop æble
1 pose svesker uden sten
l liter vand
salt og peber

Fremgangsmåde :
1 : Rens anden og gnid den med salt og peber, inden den fyldes med æblestykker og svesker, der har ligget i blød i vand nogle timer. Luk hullet med kødnåle.

2 : Læg anden med brystet nedad på en bradepande med rist og sæt den i en 130 grader varm ovn. Hæld vand i bradepanden og lad den stege fire timer, inden den vendes og steges yderlig halvanden til to timer. I alt skal stegetiden være på ca. 6 timer.

3 : Nu er skindet sprødt og lækkert, anden er saftig og mør, meget velsmagende og ikke svundet særlig meget. Giv evt. Lidt hård varme eller grill de sidste minutter.

4 : Lav sauce af skyen fra bradepanden (husk at si skyen for fedt) og server med brunede kartofler, rødkål og agurkesalat.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>