Kategorier

Træstamme

3 æg
125 g sukker
60 g mel
25 g kakao
1 spsk varmt vand

Smørcreme:
75 g smør
3 spsk mælk
2 spsk kakao
300 g sukker

Pynt:
Kristtorn
Evt. en lille fugl (fra juletræspynten)

Pisk de hele æg og sukker med elpisker i en skål til en tyk æggesnaps. Sigt melet og fold det i sammen med kakaoen, der røres ud i varmt vand. Fordel dejen i en rouladeform ( bageplade fra ovnen), der er grundigt smurt eller smør den ud på et stykke bagepapir (det sidst nævnte er lettest). Bag rouladen i en varm ovn ved 200 grader i 8 – 10 min. Tag rouladen ud af ovnen og vend den ud på et viskestykke, der er drysset med sukker. Pil papiret af og rul kagen sammen med viskestykket imellem. Til smørcremen hældes smør, mælk og kakao i en kasserolle. Varm det forsigtigt op, til smøret er smeltet. Tag kasserollen fra varmen og lad det køle lidt af. Kom flormelis i og pisk det, til smørcremen er jævn og tyk. Rul rouladen ud, skær kanterne lige. Smør 1/3 af smørcremen på og rul kagen sammen. Stil resten i køleskab. Skær en skrå bid af den ene ende af rouladen og anbring den på siden, så det kommer til at ligne en træstamme. Dæk kagen med creme og rids den med en gaffel, så det ligner bark. Pynt med lidt grønt.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>