Kategorier

Stegte ryper

4 ryper
2 tsk knuste enebær
salt
hvid peber
100 g røget spæk i tynde skiver
50 g dulle
1 dl bouillon
1 dl piskefløde

2-3 dl stegesky og bouillon
1-2 dl piskefløde
2 spsk mel
skrabet fuglelever
ribs- eller rønnebærgelé

Gnid de istandgjorte ryper med enebær, salt og peber. Bind dem op og omvind dem med spækskiver. Brun dullen i en gryde. Læg fuglene i og brun dem godt på alle sider..
Spæd med bouillon og fløde. Steg ryperne møre under låg i ca. 45 min ved svag varme. Vend dem når halvdelen af stegetiden er gået.
Tag ryperne op og befri dem for spæk.
Skum og si skyen. Spæd med bouillon og fløde. Jævn saucen og kom leveren i. Lad saucen koge 3-5 min. Tilsæt ribs- eller rønnebærgelé og smag til.
Del ryperne i halve og anret dem på et varmt fad. Hæld lidt af saucen over og servér med kartofler, grøn salat og gelé.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.