Kategorier

Kirstens blommedessert

4-6 personer

1 glas (700 g) blommer eller friske blommer
4 tsk maizenamel
 
Dej:
4 æg
1 dl sukker
50 g hasselnødder
4 spsk makronrasp eller 8 makroner
2-2½ dl piskefløde

Blommerne (uden sten) + 2 dl saft hældes i et ovenfast fad. Maizenamel sigtes og drysses over blommerne. Fadet sættes i ovnen i 15 min. ved 225° C, når der bruges friske blommer skal fadet sættes i ovnen i 20 min ved 175° C. Æggeblommerne fra de 4 æg røres ud i 1 dl sukker, hasselnøderne hakkes og blandes i sammen med makronraspen. Heri vendes æggehvide fra de 4 æg, som er pisket stiv. Denne masse lægges over blommerne i fadet, og det hele sættes tilbage i ovnen i 30 min. ved 175° C.

Desserten serveres lun med kold flødeskum.

Kilde: Ejlif Holle Jørgensen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>