Kategorier

Stegt fjæsing som salat med aspargeskartofler, pinjekerner og fennikel

4 kuverter forret/lille måltid
4 fjæsingfileter med skind a ca. 75 g
400 g aspargeskartofler
100 g fennikelknold
50 g pinjekerner
30 g ansjosfilet i olivenolie
bronzefennikel eller fennikeltop
olivenolie
hvidvinseddike
salt og peber

Steg fjæsingfileterne i olivenolie på skindsiden således at bliver sprøde på denne side, samtidig med at varmen trænger igennem, hvilket giver sig til kende ved at fileternes kødside begynder at ændre farve fra glasklar til let-mælkehvid. Krydr med salt og peber undervejs. Tag fisken af panden, læg dem med kødsiden nedad på en ren tallerken og lad dem trække færdige et par minutter. Dette kan gøres flere timer før forretten skal serveres, men fileterne må ikke stilles i køleskabet. Et ophold der vil forringe konsistens og smag betragteligt.
Skrub kartoflerne rene, kom dem i en lille gryde med koldt vand der netop dækker. Tilsæt 1/2 spsk salt. Kog op og kog videre 12 minutter. Tag gryden af blusset og lad kartoflerne trække 5-8 minutter til der er møre. Tag dem op og køl dem noget af, Skær dem så i 3-4 mm tynde skiver. Fordel skiverne på fire frokosttallerkner.
Skær fennikelknolden fint og sautér den mør i olivenolie. Rist pinjekernerne let på en tør pande. Stød fennikelknold, pinjekerner og ansjosfilet’er i en morter(eller brug foodprocessoren) til en grov puré. spæd med lidt mere olivenolie og smag til med hvidvinseddike, evt. salt og peber. Blandingen skal være som en lind puré. Fordel denne puré over kartoffelskiverne. Placer fjæsingfileterne øverst. Afslut med lidt fennikeltop eller endnu bedre bron-zefennikel. Drej peberkværnen en ekstra gang over tallerkner og server så straks. Godt brød til natur-ligvis.
PS! Du får lidt fennikel “salsa” tilovers, men det kan gemmes i køleskabet.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.