Kategorier

Squashhorn

24 personer

90 g havregryn
4 dl vand
50 g gær
2 dl lunken vand
2 tsk sukker
1½ tsk salt
1 spsk olie
200 g groftreven squash
30 g hørfrø
300 g grahamsmel
500 g hvedemel

Havregryn og vand koges til grød og afkøles. Gæren opløses i lunkent vand. De øvrige ingredienser tilsættes – hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted – tildækket – i ca 45 min. Dejen slås ned og deles i tre portioner. Hver portion rulles ud til en rund plade (ca 30 cm i diameter). Deles i 8 trekanter, der rulles fra den brede ende. Efterhæver i ca 15 min. Kan pensles med sammenpisket æg, surmælksprodukt eller kaffe. Bages ved 200° i 15-20 min.

Variation: Gulerod eller selleri kan anvendes i stedet for squash. Hornene er lidt kompakte og svampede pga. havregryn og squash.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.