Ingredienser
90 g Havregryn
4 dl Vand
50 g Gær
2 dl Lunken vand
2 t Sukker
1 1/2 t Salt
1 spskf Olie
200 g Groftreven squash
30 g Hørfrø
300 g Grahamsmel
500 g Hvedemel
Fremgangsmåde
Havregryn og vand koges til grød og afkøles.
Gæren opløses i lunkent vand.
De øvrige ingredienser tilsættes -
hold lidt af hvedemelet tilbage.
Dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted -
tildækket – i ca 45 min.
Dejen slås ned og deles i tre portioner.
Hver portion rulles ud til en rund plade
(ca 30 cm i diameter). Deles i 8 trekanter,
der rulles fra den brede ende.
Efterhæver i ca 15 min. Kan pensles med sammenpisket æg,
surmælksprodukt eller kaffe.
Bages ved 200 grader i 15-20 min.
VARIATION: Gulerod eller selleri kan
anvendes i stedet for squash.
Hornene er lidt kompakte og svampede pga. havregryn og squash.