Kategorier

SOLTØRREDE TOMATER I OLIVENOLIE

100 gram tørrede tomater
1 dl. hvidvinseddike
2 dl. vand
ca. 1 dl. olivenolie
½ fed hvidløg
frisk basilikum, timian eller oregano
evt. enkelte ansjosfilet’er

Fremgangsmåde :
1 : Læg meget salte tomater i koldt vand i ca. 30 minutter. Hæld herefter vandet fra. Dette kan springes over med normal saltet tomater.

2 : Blød nu tomaterne ud i hvidvinseddike og vand i et par timer, vend dem et par gange undervejs. Hæld væden fra og dup dem et par gange ned et rent klæde eller køkkenrulle.

3 : Lad dem lufttørre helt. Kom dem i et skoldet sylteglas. Imellem tomaterne lægges lidt frisk krydderurter og evt. ansjosfileterne. Tilsæt meget finthakket hvidløg. Hæld olivenolie over så det dækker.

4 : Luk glasset og opbevar det i køleskabet. Tomaterne smager bedst når de har stået noget tid og taget smag af olie, krydderurter og hvidløg.

Tomaterne anvendes i strimler i pasta og salater retter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.