Forret – 8 personer
Dej:
60 g fuldkornshvedemel
120 g hvedemel
½ tsk salt
100 g smør
2 spsk koldt vand
Fyld:
250 g revet Cheddar
3 æg
1 dl mælk
½ fed knust hvidløg
½ tsk paprika
½ tsk groft salt
Pynt:
icebergsalat
bladselleri.
Bagetid: Ca. 12 min. ved 200°, og 15 min. ved 200°.
Dej: Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smudr det i melet. Saml hurtig dejen med vand. Lad den hvile tildækket og koldt i ca 1 time. Del dejen i 8 dele og tryk dem ud i 8 små smurte portionsforme. Tryk dejen godt op ad kanterne og prik den med en gaffel. Forbag tærterne midt i ovnen og lad den køle af.
Fyld: Fordel den revne ost på tærterne. Pisk æggende sammen og tilsæt mælk, hvidløg, paprika og salt. Hæld blandningen over osten. Bag tærterne midt i ovnen. Tag dem ud af formene og pynt dem med icebergsalat og bladselleri.
Server dem varme fx som forret.