Kategorier

Smørhorn

24 stk

500 g mel
250 g smør
75 g gær
2 ½ dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk salt

Fyld:
100 g smør
100 g sukker
1 knivspids kardemomme

Pynt:
hakkede mandler el. nødder
sukker
æggestrygelse

Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej. Dejen deles i tre lige store kugler. Hver kugle rulles ud i cirkelform med en diameter på ca 25 cm. Hvert stykke deles i otte lige store dele. På hvert stykke lægges der en tsk af fyld. Dejstykket rulles sam-men fra den brede ende. Den spidse ende af dejen skal slutte i bunden, så hornet ikke springer op. Stryges med æggestrygelse og drysses med hakkede mandler el. nødder og sukker og sættes på to plader, som stilles til hævning på et lunt sted i ca 20 min. Bages i forvarmet ovn ved 250 grader i ca 15 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.