Kategorier

Skinkesteg

4 personer

1 kg skinkesteg ridset i sværen
600-800 g blandede vintergrønsager, f.eks. porre, løg, persillerod, pastinak, selleri, kålabi, rosmarin, laurbær, timian
5 dl god bouillon (eller vand)

Sauce:
5 dl god bouillon
2 skalotteløg
2 syrlige æbler, f.eks. belle de booskop
2 grene rosmarin
1 spsk dijonsennep
¼ flaske hvidvin
2 dl piskefløde
svinefedt (afskummet fra bouillonen) eller smør

Gør grønsagerne i stand og skær dem derefter groft ud. Bland dem med krydderurtekviste, krydr med salt og peber og kom derefter grønsagerne i et ildfast fad. Hæld bouillon eller vand ved.
Krydr stegen grundigt med salt i snitfladerne. Stik også lidt krydderurter ned mellem sværene. Læg stegen på grønsagerne med sværen nedad og steg 30 minutter i ovnen. Stegen vendes og steges derefter cirka 50 minutter ved 200 grader. Vend grønsagerne rundt et par gange undervejs og hæld lidt mere væske ved i løbet af stegetiden, således at væskestanden forbliver nogenlunde konstant.
Lad stegen hvile i 15 minutter tildækket før tranchering. (Er sværen ikke helt sprød, kan den grilles et par minutter umiddelbart før trancheringen).
Sigt i mellemtiden de cirka 5 dl væske fra grønsagerne og skum fedtet fra. Kom grønsagerne tilbage i bradepanden, stil ovnen på 250 grader og steg grønsagerne cirka 10 minutter. Lav saucen imens.
Hak skalotteløgene fint og sautér dem i fedtstoffet til de er klare. Skær æblet i mindre stykker og kom det ved sammen med rosmarinen og sennep. Sautér lidt videre. Kom hvidvin på og kog ind til 1/2 dl. Kom bouillonen på og kog saucen igennem med piskefløde. Smag til med salt og peber.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>