Kategorier

Safranris

4 personer

500-800 g ris (helst basmati eller persiske)
5 ml olie
½ tsk safran
¼ tsk sukker
10 ml kogende vand
ca. 25 g smør

Læg risene i lunkent vand, så risene er dækket helt ca. ½ time før. Si vandet fra. Bring ca. ¾ liter vand pr. person i kog i en gryde sammen med salt. Risen tilsættes og med jævne mellemrum (ca. 2 minutter) smages på risene indtil de er næsten kogt, men ikke helt. Hæld risene i en sigte, så vandet sies fra. Bring ca. 10 ml vand og 5 ml olie i kog i gryden. Hæld risene tilbage i gryden i kegleform. Bland safran og sukker og opløs det i 10 ml kogende vand. Hæld safranblandingen ned til risene på ét sted – ikke over det hele! Læg låg på. Skru ned for laveste blus og lad stå i 10 minutter. Smelt smørret. Hæld risene ud på et stort serveringsfad med de safranfarvede ris øverst som pynt. Det smeltede smør hældes jævnt over risene – benyt evt. en hulske.

Serveres til f.eks. Gormehsabzi ba polo (Gormehsabzi med ris).

Kilde: Merdad Panah

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.