Kategorier

Sød chilidip

Dette er en “dip”,- altså noget man dypper noget andet i. Sød chilisovs egner sig specielt godt til kylling. F.eks. grillede kyllingevinger og dybstegte rejer. Portionen svarer til ca. 1/4 l (= et lille syltetøjsglas)

2 hele syltede hvidløg (Gratiem dorng)
10-15 friske, røde chili (Prik kii nuu)
ca. 1 dl god vineddike
1 kop sukker (ca. 2 dl)
1 tsk salt

Tag den yderste hårde skal af de syltede hvidløg og bland resten med chilien. Stød det groft i en morter. (eller giv det en tur i blenderen!). Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde og rør godt rundt indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt den stødte blanding af chili og hvidløg. Tilsæt salt. Lad det hele koge ind til en rig tyk substans (som tyk marmelade!) Tag gryden af varmen (der går ca. 10 min.) Hæld cilisovsen på et rent glas og lad det køle helt af før du skruer låg på.

Tips: Chilisovsen kan reguleres i konsistensen ved at variere sukker/eddike forholdet. Det samme opnås ved at afkorte eller forlænge kogetiden. Jo længere tid jo tykkere substans. Find din egen favorit!

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.