Kategorier

Rosinpie fra Vestindien

Færdig smørdej udrullet til en rund form
3 dl rosiner
1 dl punch
3 æg
3 spsk piskefløde
1 spsk hvedmel
flormelis

Tag smørdejen ud og lad det blive tilpas lun, så den kan rulles, ca 30 min. Bland rosiner og punch og lad rosinerne trække i 15-20 min. Del æggene. Pisk æggeblomerne, tilsæt fløden og drys melet over. Rør til det er uden klumper. Læg smørdejen i en pieform, ca 25 cm i diameter, og lad kanten hænge ud over. Pisk æggehviderne til hårdt skum, eller til skålen kan vendes på hovedet. Bland rosiner,punch og æggeblommer/fløde godt og vend det hele i hviderne. Hæld dejen i pieformen, buk dejkanten ind over og form den lidt bølget over fyldet. Bages ved 225 grader på nederste rille i ca 30 min. Lad pien køle til stuetemperatur og sigt flormelis over lige inden serveringen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.