Kategorier

ROSINFYLDTE ÆBLER I KANEL-INGEFÆR-SABAYONNE

Til ca. 4 personer

Der anvendes:
4 æbler fx Ingrid Marie eller Filippa
1 stang kanel
1 lille stykke frisk ingefær
100 gram Rosiner
100 gram Perlesukker
¼ liter vand
4 æggeblommer (varmebehandlet – pga. salmonella)

Fremgangsmåde:
1 : Æblerne vaskes og et låg skæres af hver således, at stilkene bliver på lågene, æblerne udhules med et rundt jern.

2 : Vand, kanelbark og lidt høvlet ingefær koges med perlemelis til en let sirup, heri pocheres de udhulede æbler og låg således, at de stadig er sprøde. Æblerne afkøles i lagen og denne sigtes. Gem lidt kanelbark og ingefær til dekoration af æblerne.

3 : Lidt af lagen hældes på de skyllede rosiner, der trækker heri til de er let bløde. Resten af lagen koges ned til den karamelliseres, og gryden afkøles straks på is eller i koldt vand. Lagen tilsættes æggeblommerne og legeres til sabayonnesauce med lagen fra rosinerne.

4 : Anretningen : Æblerne placeres på små dybe tallerkner, og i hulrummet kommes rosinerne. Ingefær og kanelbark kommes på som dekoration. I bunden af tallerknerne kommes en passende mængde af sabayonnesaucen og tallerknerne stilles et øjeblik under grillen til saucen gyldnes let . Æblelågene lægges på som dekoration og der serveres straks.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.