Kategorier

Påskeharer

ca. 20 stykker

50 g smør
2½ dl mælk
2 æg
50 g gær
2 spsk sukker
¼ tsk salt
500 g mel

Pynt:
mandler
sorte oliven
rød peberfrugt

Smelt smørret, tilsæt mælken og varm op til ca. 37 grader. Pisk æggene i og varm blandingen op igen til ca. 37 grader. Smuldr gæren ud i bunden af et dejfad og hæld mælkeblandingen over. Rør, til gæren er opløst, og tilsæt salt, sukker og det meste af melet. Ælt det hele sammen til en ensartet, smidig dej. Læg et viskestykke over og stil til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til dejen har nået dobbelt størrelse. Ælt dejen hurtigt igennem på et melet bord. Tilsæt det resterende mel, hvis dejen virker løs og fugtigt. Del dejen i 20 stykker og form dem til hareboller, med store ører. Stil dem til efterhævning- tildækket- på en bageplade i ca. 20 minutter. Bag dem lysebrune ved 200 grader i ca. 7 minutter.

Når harerne er kølet lidt af, pyntes de med skoldede, smuttede mandler, , halverede, sorte oliven og små strimler rød peberfrugt som næse. Lim pynten fast med lidt smør.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.