Kategorier

Rabarberkage

Bagværk 4 personer

500 g nye rabarber
100 g hvedemel – fuldkornsmel er egnet
100 g smør
100 g sukker
2 æg
1 spsk citronsaft
1 spsk reven, usprøjtet citronskal
Rasp
Stødt melis
Salt

Rør smør og sukker til det skummer. Tilføj ét æg ad gangen sammen med citronsaft og den revne skal. Rør mel og en pris salt i. Snit rabarberstilkene i lillefingerlange stykker. Fordel dejen i den smurte tærteform. Arrang‚r rabarberstykkerne i cirkelform på tærtebunden og sæt den i forvarmet ovn ved ca. 180° i tre kvarters tid. Den er klar, når tærteranden er brun. Drys den nybagte tærte med stødt sukker eller krystalsukker. Servéres varm eller kold.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.