Kategorier

Rabarber i gele

4 personer

375 g rabarber
300 g rabarber til saft
ca. 140 g sukker
15-20 myntheblade, snittet fint
2 blade husblas

Skær de 375 g rabarber i mindre stykker på tværs. Kør resten gennem saftpressen. Fjern det grå skum der lægger sig på toppen. Bland rabarberstykker med sukker, lad dem trække 30 minutter. Bag i ovnen ved 175 grader til rabarberne er møre og sukkeret er helt opløst. Rør rundt et par gange undervejs. Tilsæt mynten et par minutter før rabarberne tages ud. Si saften fra. Smelt husblasen i 2 spsk varm saft. Bland med den pressede saft og tilføje så fraset saft til i alt 1¾ dl. Justér evt. med sukker. Brug overskydende saft til saftevand – eller i flødeskum. Fordel blandingen i individuelle forme beklædt med husholdningsfilm (polyætylen). Stil koldt 3-4 timer til geléerne forsigtigt kan vendes ud.

Servering: Geléen kræver fløde i en eller anden form, eller evt. et andet mælkeprodukt. Vi foreslår Balsamico Chantilly.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.