Fjerkræ, Mikrobølge
2 spsk ribsgelé
2 tsk klar honning
1 lille fed hvidløg, presset
1 tsk soyasauce
2 tsk rødvinseddike
1 dråbe tabasco
salt & peber
350 g poussin, istandgjort
15 g smør
1 tsk majsmel eller maizena
Pynt:
persille
æble i skiv.
Kom ribsgelen i en lille skål og smelt den i 20-30 sek.på højste effekt. Tilsæt honning, hvidløg, soyasauce, eddike og tabasco. Forvarm et bruningsfad i 4 min. på højste effekt eller efter fabbrikantens brugsanvisning Kom smør i fadet og læg poussinen med brystsiden nedad. Kog i 1½ min. på højste effekt for at give farve. Vend den og kog i et min. på højste effekt. Hæld saucen over og kog under låg 5-6 min. på middel effekt, indtil kødsaften er klar. Læg puossinen på et opvarmet serveringsfad. Bland majsmelet med 2 tsk. vand og kom jævningen i saucen. Kog i 30-45 sek. på højste effekt, til saucen jævner. Rør rundt 2 gange. Hæld saucen over poussinen, pynt med persille og skiver af æbler og server.
Kilde: Christian Phillip, 30 Jan 94