Kategorier

Mandel-kylling

Hovedret, Mikrobølge – Personer: 4

4 stk. kyllingbryst uden ben
75 g Flødeost med hvidløg og urter
1 spsk friskhakket persille
1 spsk Hvedemel
Salt & peber
1 Æg, sammenpisket
100 g Mandelflager
25 g Smør
2 spsk Majs -el. vindruekerneolie
½ tsk Stødt ingefær
1 spsk Citronsaft
Paprika
2 dl Afdryppet youghurt natruel
1 spsk Friskhakket koriander
1 Stk. grøn agurk på 5cm. revt

Pynt:
Agurkeskiver
Friske korianderblade

Skær en “lomme” på langs i hevrt stykke kyllingebryst. Rør hvidløgsosten med persille og fyld blandingen i lommerne. Tryk lommeåbningerne sammen igen. Bland mel, salt og peber og vend kyllingstykkerne i det. Dyp dem i det sammenpiskede æg og derefter i mandelflagerne, så de bliver helt dækket. Kom smør og olie i et halvdybt fad og varm op i 2 min ved kombinationen 250 grader / middel-lav effekt. Læg stykkerne heri, dryp dem og steg dem i 10 min ved kombination 250 grader/middel effekt, til kødet er klar. Rør imens youghurt, ingefær, citronsaft, koriander og agurk sammen. Smag til med salt og peber. Server kyllinge-stykkerne med lidt af saucen over. Server resten af saucen i en skål drysset med paprika. Pyndt fadet med agurkeskiverne og friske korianderblade.

Kilde: Christian Phillip, 01 Feb 94

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.