Kategorier

Poulard i gelé

Forret, Fjerkræ – Personer: 4

1 poulard ca. 1 kg
2 tsk salt/liter vand til kogning
5 peberkorn
2 laurbærblade
1 mellemstort løg
1 lille gulerod
4 stilke persille

Gelémasse:
6 dl kogevand fra poularden
1 spsk eddike
7 blade husblas
salt

Dressing:
3 dl creme fraiche
1 dl ymer eller A38
3 tsk reven peberrod
9/16 dl syltede rødbeder i tern.
Salt

Læg pouladen i en gryde med vand, der lige dækker. Lad den få et opkog og skum. Tilsæt krydderier og grønsager. Lad det koge til kødet er mørt, ca. 40 min. Lad pouladen afkøle i suppen, hvis der er tid, eller må den tages op og afkøles. Fjern skind og ben, og skær kødet i tern.

Gelémasse: Si suppen, mål 6 dl. af, og smag til med eddike og salt. Smelt den udblødte husblas i suppen.

Dressing: Creme fraiche og ymer røres sammen, rødbeder og peberrod tilsættes, og der smages til med salt. Skyl en skål med koldt vand, læg kødet i, hæld gelemassen over, og sæt det til afkøling i 3-4 timer. Ved anretning vendes gel‚en ud på et serveringsfad.

Tips: Godt at servere med flütes og en grøn salat.

Tilberedningstid: Ca. 1½ time. + tid til afkøling.

Kilde: Michael Aggerholm, 16 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.